Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада бере під приціл мобільні водіїв

Понеділок, 21 січня 2008, 14:21

Член фракції БЮТ Андрій Шкіль пропонує посилити відповідальність водіїв за користування засобом зв'язку під час руху транспортного засобу.

Так, у Верховній Раді зареєстровано законопроект Шкіля "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо порушення правил користування засобом зв'язку водієм транспортного засобу)", повідомляє прес-служба депутата.

Люди, що користуються телефоном або рацією під час управління автомобілем, так само небезпечні, як і п'яні водії, йдеться у повідомленні.

При цьому прес-служба посилається на дані дослідників, що вивчали цю проблему останні роки.

Небезпека при розмові по телефону за кермом криється в людській фізіології. За даними вчених, під час телефонної розмови значна частина ресурсів нервової системи відвернута від контролю дорожньої ситуації і управління автомобілем.

Активність кори головного мозку людей, що піддалися дослідженню, знижувалася під час розмови по мобільному телефону на 29%, що, на думку вчених, веде до погіршення реакції на зміни дорожньої обстановки навіть значнішому, ніж при рівні алкоголю в крові.

В Україні відсутність у водія технічного обладнання, що дозволяє вести переговори без використання рук (так званого "hands-free") відноситься до "інших порушень правил дорожнього руху" і карається попередженням, зауважує прес-служба.

При цьому, згідно з опитуваннями, водії вважають розмови по телефону невеликим порушенням правил дорожнього руху, а автоінспектори на них не реагують через невелике покарання.

На думку Шкіля, ухвалення цього закону дозволить підвищити ефективність впливу на дисципліну учасників дорожнього руху та значно зменшить рівень аварійності на вулицях і дорогах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування