Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич пропонує Раді компенсувати "гріхи" влади

Понеділок, 21 січня 2008, 15:24

Депутат Верховної Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Роман Зварич пропонує парламенту ввести до видатків державного й місцевого бюджетів видатки на виплату компенсацій громадянам за незаконні рішення, дії або бездіяльність влади.

Про це сказано в законопроекті №1344, зареєстрованому в парламенті 14 січня.

Депутат у законопроекті "Про відшкодування шкоди, нанесеної фізичній або юридичній особам незаконними рішеннями, діями або бездіяльністю органів державної влади, органів влади Автономної республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень" пропонує внести відповідні зміни до Бюджетного кодексу.

Автор нагадує, що на сьогодні в бюджетах не передбачаються кошти на такі виплати, а через таку законодавчу неврегульованість громадяни найчастіше не можуть одержати відшкодування, що належить їм за судовими рішеннями.

За словами Зварича, Європейський суд із прав людини вже зазначив, що Україна порушує свої зобов'язання за Конвенцією про захист прав людини й основних свобод, тому що значна частина справ у цьому суді стосується саме невиконання рішень національних судів про відшкодування збитків, нанесених юридичній або фізичній особам органами держвлади.

Як повідомлялося, у серпні 2007 року депутати Верховної Ради Олександр Зац, Олександр Дарда, Ігор Лисов (усі - фракція Партії регіонів) і Олександр Ковтуненко (фракція Блоку Юлії Тимошенко) пропонували Верховній Раді зобов'язати посадових осіб, незаконні дії або бездіяльність яких змусили позивачів звертатися до Європейського суду з прав людини, компенсувати державному бюджету виплати за рішеннями Європейського суду.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування