Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німці хочуть звести в Україні "визначні фігури" для реформи

Вівторок, 22 січня 2008, 08:29

Посольство Німеччини в Україні планує звернутися до українського уряду з пропозицією щодо організації та проведення україно-європейських фахових зустрічей на високому рівні з питань конституційної реформи в Україні.

Про це йшлося під час зустрічі міністра юстиції Миколи Оніщука з послом Німеччини в Україні Райнгардом Шеферсом у понеділок у Києві, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

На думку німецького посольства, до участі у форумі експертів повинні бути запрошені "визначні фігури" українського конституційного процесу, що представляють різні політичні табори.

Зокрема, Шеферс передав Оніщуку орієнтовний список таких осіб, до якого увійшли державні високопосадовці, народні депутати України та судді Конституційного Суду.

З європейського боку, на думку посла, в такій зустрічі могли б взяти участь представники Ради Європи, а також експерти-конституціоналісти з Німеччини, що мають значний досвід у вказаній сфері.

Посольство Німеччини в Україні звернулося до українського Мін’юсту з проханням взяти на себе роль координатора такої зустрічі з українського боку.

На думку Шеферса, україно-європейські фахові зустрічі на високому рівні з питань конституційної реформи могли б відбутися в Україні на початку березня цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування