Ющенко не хоче "соціальної домінанти" у приватизації

Вівторок, 22 січня 2008, 08:52

Кошти від приватизації недоцільно направляти на соціальні виплати.

Таку думку висловив президент Віктор Ющенко в інтерв’ю УНІАН.

Президент підкреслив, що проведення за один рік масової приватизації призведе до зменшення вартості активів підприємств, які пропонуються на продаж.

"Ми б не хотіли, щоб тема соціальної домінанти стала базовою в контексті національної приватизації", - зауважив він.

За словами Ющенка, необхідно пам’ятати, що продаються активи підприємств, які більше ніколи не повернуться в державну власність.

"Скоріше за все, більш продуманою економікою була б та, що через приватизацію нам треба піднімати економічні національні програми, через економічні соціальні програми піднімати ВВП, відрахування до бюджету, і через бюджет формувати нові стосунки із соціально чутливими верствами, насамперед, із вкладниками "Ощадбанку", - сказав глава держави.

За його словами, державі потрібен той механізм, який "творить багатство і не зменшує його, щоб ми потім це багатство багато разів використовували для підтримки рівня благополуччя людей".

Крім того, президент розкритикував дії урядів, що призвели до виникнення великого дефіциту держбюджету, великих запозичень і збільшення зовнішніх зобов’язань.

"Це не є продуманою і правильною тактикою", - переконаний Ющенко.

Він підкреслив, що і центральна, і місцева влада повинні навчитися розпоряджатися тими коштами, які надходять до держбюджету через систему оподаткування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування