Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб Тимошенко радилась із ним

Вівторок, 22 січня 2008, 10:05

Лідер блоку його імені Володимир Литвин вважає необхідним, щоб Національна академія наук розробила стратегію розвитку України.

Про це Литвин пише у своїй статті, опублікованій в газеті "Голос України".

"Найбільш виправданим і доцільним було б доручення про роботу над відповідною перспективною програмою Національній академії наук, яка, у свою чергу, мобілізувала б потужні академічні сили, найкращих представників української інтелектуальної еліти", - вважає Литвин.

Реклама:

Поки ж, зазначає він, учених змушують висвітлювати те, що було попередньо написане й підготовлене владою й лише зветься "програмою".

"Тобто маємо справу з відпрацьованим роками ритуалом, що включає й нібито громадські обговорення державних утворень, а насправді має одне призначення: створити чергову ілюзію перспективи, про яку забувають відразу ж після результативних голосувань у високих інстанціях", - вважає він.

Литвин, який є членом НАНУ, впевнений, що основою такої масштабної роботи має стати дослідження всього попереднього досвіду розвитку цивілізованих форм громадського життя в сполученні з найважливішими й визначальними закономірностями соціально-політичного розвитку України.

ВІДЕО ДНЯ

"Така системна, узгоджена програма, законодавчо вмонтована в політико-правову конструкцію держави, становила б модель майбутнього суспільства, визначаючи його ідеали й цілі", - вважає Литвин.

На його думку, такі напрацювання зі стратегії розвитку України також повинні ґрунтуватися на мобілізації українців, моралі й духовності, а не на популізмі й чергових обіцянках всеукраїнського щастя невідомо коли й за чий рахунок.

Литвин переконаний, що така робота особливо необхідна саме зараз, коли Україна за індексом гуманітарного розвитку виявилася серед світових аутсайдерів.

Також він вважає, що стратегія розвитку України не повинна бути схоластичним навчанням або збірником "першотравневих гасел", а осмисленим планом дій через мобілізацію на творчість кожного індивідума.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування