Мороз шкодує, що не припинив метушню Тимошенко і Ющенка

Вівторок, 22 січня 2008, 11:20

Лідер СПУ Олександр Мороз визнає свою провину в том, що його партія не потрапила до парламенту.

Про це він сказав в інтерв'ю "Новости Украина", опублікованому у вівторок.

"Я визнаю свою провину в тому, що протягом декількох місяців не припиняв метушню зі створенням т.зв. коаліції демократичних сил. Метушню, в основі якої знаходилися (і знаходяться) суб'єктивні інтереси Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко", - заявив Мороз.

Також своєю помилкою він назвав те, що після створення антикризової коаліції мало уваги приділив роз'ясненню людям необхідності (і неминучості) такого кроку.

"Йому альтернативою було створення коаліції ПР+НУ, до чого і прагнув Віктор Ющенко, шукаючи собі виправдання, умовно кажучи, перед Майданом", - додав він.

"Я сподівався, згодом люди самі розберуться в колізії, тим більше, що зрозуміла критика президента по суті цього питання з боку голови парламенту була б не корисна суспільству, я уникав цих тем. Але інші думали і діяли інакше, поставивши свій особистий інтерес вище суспільного", - сказав Мороз.

Серед інших причин він назвав "розвал судової системи, блокування КС, ЦВК, відвертий підкуп виборців і членів комісій, маніпуляції зі списками виборців, тобто весь набір прийомів для "демократичної" країни".

"Люди все це бачили, знають. Переконуючи в тому, що влада, сформована таким чином, усе далі і далі віддаляється від них, вони почнуть задумуватися. Ми їм допоможемо, це наша політична задача", - додав він.

Відповідаючи на питання, що відбувається зараз у Соцпартії, Мороз сказав: "Партія функціонує, розвивається. Закінчено післяз'їздівські конференції, помітно оновлюється кадровий склад активу".

"Є труднощі, але вони природні. Є гарна перспектива, і ми її забезпечимо. У тому числі, активно впливаючи на українську політику", - додав Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування