Вінський телефонізує всю Україну і запустить село в Мережу

Вівторок, 22 січня 2008, 12:10

Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський бачить вирішення проблеми доступності послуг фіксованого телефонного зв’язку на всій території України одним із основних завдань свого відомства на поточний рік.

Зокрема, йдеться про забезпечення повної телефонізації та можливості доступу до мережі Інтернет 300 сільських адміністративних районів України, заявив він під час прес-конференції у вівторок, повідомляє прес-служба міністерства.

"Вирішення цього завдання лежить через застосування радіотехнологій та вдосконалення дротових технологій, які дозволять розбудовувати мережі з витратами вдвічі меншими, ніж традиційні", - підкреслив Вінський.

Ще одним важливим пріоритетом роботи Мінтрансзв’язку у 2008 році він назвав впровадження наземного цифрового телерадіомовлення в Україні.

За словами Вінського, робота у цьому напрямку здійснюється у руслі тенденцій, визначених угодою МСЕ – Женева – 2006, яка передбачає, що перехід від аналогового до цифрового телерадіомовлення триватиме в Європі до 17 липня 2015 року.

"Для забезпечення такого переходу в Україні необхідно затвердити відповідну Державну програму, проект якої вже розроблений і зараз проходить узгодження в міністерствах і відомствах", - зазначив він.

"Загальна вартість програми становить майже 3 млрд. грн", - повідомив міністр.

Крім того, за словами Вінського, необхідно повернути у підпорядкування Мінтрансзв’язку концерн РРТ як основного виконавця робіт та забезпечити використання існуючої мережі ВАТ "Укртелеком".

"На 2008 рік бюджетним запитом передбачалось виділення 68 млн. грн., але кошти в бюджеті не передбачені, тому сподіваюсь, що при внесенні поправок будуть враховані ці потреби", - зауважив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...