Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам пропонують підтримати "звернення трьох" до НАТО

Вівторок, 22 січня 2008, 12:37

Депутати Верховної Ради від НУНС Борис Тарасюк, Роман Зварич та від БЮТ Сергій Шевчук пропонують парламенту підтримати звернення України до НАТО про її готовність приєднається до Плану дій із членства в Альянсі.

Про це сказано в проекті постанови про підтримку звернення керівництва держави до Генерального секретаря НАТО щодо готовності України до приєднання до Плану дій із членства в НАТО".

Парламентарії пропонують Раді прийняти цей проект постанови, з огляду на положення статті 8 закону про основи національної безпеки і постанови парламенту, згідно з якими одним із зовнішньополітичних пріоритетів України є одержання членства в НАТО.

Як повідомлялося, засідання Верховної Ради 18 січня не відбулося через блокування роботи парламенту представниками фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії.

Депутати цих фракцій вимагали від голови парламенту Арсенія Яценюка відкликати його підпис під зверненням України до НАТО із проханням розглянути можливість її приєднання до плану дій з членства в організації на Бухарестському саміті (Румунія) у квітні.

ПР і КПУ вважають, що Яценюк не мав права підписувати таке звернення, попередньо не порадившись із парламентом.

Спікер вважає, що прохання України до НАТО розглянути можливість її приєднання до Плану дій з членства відповідає законодавству.

Голова фракції ПР у Раді Віктор Янукович допускає блокування парламенту його фракцією до врегулювання ситуації, пов'язаної з підписанням Яценюком.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування