Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єханурова вже є пропозиції, як підлаштуватися до НАТО

Вівторок, 22 січня 2008, 12:50

Міністерство оборони має конкретні пропозиції щодо трансформації цільового плану співробітництва України і НАТО у план дій щодо членства в НАТО у випадку схвалення альянсом приєднання України до ПДЧ.

Про це заявив міністр оборони Юрій Єхануров у ході зустрічі в Києві із заступником генсека НАТО з питань оборонної політики і планування Іржі Шедіві, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу відомства.

"Якщо альянсом позитивно буде прийнято рішення про приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО, Міністерство оборони має конкретні пропозиції із трансформації цільового плану на план дій щодо членства в НАТО", - сказав Єхануров.

Міністр поінформував представника НАТО про трансформаційні процеси, що відбуваються в Збройних силах України, і детально зупинився на практичній складовій співробітництва України з альянсом.

Він відзначив, що Міноборони прагне, насамперед, використовувати вже існуючі механізми співробітництва України і НАТО.

Серед них - продовження діалогу в рамках місії України при НАТО на рівні міністрів оборони, робота у форматі спільної робочої групи Україна-НАТО з питань військової реформи і реалізація цільового плану Україна-НАТО в рамках плану дій Україна-НАТО.

Міністр вказав на позитивні аспекти участі української армії в процесі планування й оцінки сил у миротворчих операціях під егідою альянсу.

Єхануров і Шедіві обговорили питання реалізації спільних з НАТО проектів.

Зокрема, з утилізації боєприпасів і легкого озброєння в рамках проекту Трастового фонду НАТО/Партнерство заради миру, з підготовки цивільного персоналу для Міноборони України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування