Ющенко їде до багатіїв по зустрічі та на обід

Вівторок, 22 січня 2008, 12:51

Президент Віктор Ющенко з 23 по 25 січня здійснить робочий візит до Давосу (Швейцарська Конфедерація) для участі у щорічному засіданні Світового економічного форуму.

Президент України візьме участь у двох сесіях Давоського економічного форуму на теми: "Політика у галузі трубопровідного транспорту" та "Права людини на світовому порядку денному", повідомляє прес-служба президента.

Планується, що під час візиту Ющенко проведе низку двосторонніх зустрічей.

Серед питань, що будуть порушені під час зустрічі президента з Держсекретарем США Кондолізою Райс, – дорожня карта двосторонніх відносин обох країн, календар двосторонніх контактів на 2008 рік, приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

Також Ющенко проведе зустріч з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, з яким буде обговорено питання енергетики, зокрема, Енергетичний форум, що має відбутися в травні 2008 року в Києві.

Також заплановані зустрічі президента України з президентами Нігерії У.М.Яр’Адуа та Афганістану Карзаєм, прем’єром Малайзії А.Ахмадом Бадані, у ході яких обговорюватимуться питання економічної та торговельної співпраці, двосторонніх відносин тощо.

Візит, окрім того, передбачає зустрічі Ющенка з керівниками міжнародних організацій, зокрема, президентом ЄБРР Ж.Лем’єром, Гендиректором СОТ П.Ламі, головним керуючим Нью-йоркської Фондової біржі Д.Нієдерауером.

Також запланована зустріч Президента України з лідером Консервативної партії Великої Британії Д.Камероном.

Крім того, Ющенко братиме участь в "Українському обіді у Давосі". Під час візиту відбудеться кілька прес-конференцій президента.

Участь у форумі вже підтвердили чотирнадцять глав держав – зокрема, Афганістану, Азербайджану, Колумбії, Швейцарії, Пакистану, Ізраїлю, Литви, ПАР, Нігерії, Філіппін. Також у заході планують взяти участь прем’єр-міністри Франції, Данії, Нідерландів, Малайзії, Туреччини, Єгипту, Угорщини, Іраку.

Окрім того, запланована присутність на Форумі практично всіх керівників міжнародних організацій, особливо економічного напрямку. Серед них – ЄБРР, Світовий банк, Європейський центральний банк, МВФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування