Вінський уже почав обходити Київ "кільцем"

Вівторок, 22 січня 2008, 13:07

Навколо Києва буде збудовано велику кільцеву дорогу – генеральний напрямок проходження траси розроблено, узгоджено та затверджено, вже розпочато роботи.

Про це заявив міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський під час прес-конференції щодо пріоритетних завдань відомства на 2008 рік у вівторок, повідомляє прес-служба міністерства.

"Генеральний напрямок проходження траси на даний час інститутом "Укрдіпродор" розроблено, узгоджено зі всіма головами райдержадміністрацій, по території яких вона проходить, та затверджено", - сказано в повідомленні.

Орієнтовна вартість проектних робіт, включаючи ТЕО мостових переходів, проекти та робочу документацію, за словами Вінського, становить 352 млн. грн.

Проектні роботи розпочато у 2007 році. У поточному році буде завершено розробку 2-х ТЕО будівництва мостових переходів через Дніпро та розробку всієї проектної документації по Кільцевій дорозі.

Крім того, Вінський вважає важливим завданням міністерства завершення будівництва залізничної частини мостового переходу через Дніпро у Києві.

Проект плану фінансування на 2008 рік передбачає фінансування на загальну суму 1 520 млн. грн., в тому числі з державного бюджету 1 200 млн. грн., коштів Укрзалізниці 120 млн. грн., бюджету КМДА 200 млн. грн.

Календарний план будівництва об'єкта на 2008 рік передбачає в ІV кварталі закінчення будівництва першого пускового комплексу першої черги та відкриття робочого руху однією колією.

Також міністр зазначив, що міністерство має реалізувати п’ятирічну програму оновлення залізничних пасажирських вагонів.

У 2008 році залізницями України заплановано отримати 200 пасажирських вагонів: 88 вагонів виробництва ВАТ "Трансмашхолдинг" – на умовах фінансового лізингу на суму 432 597 тис. грн., та 112 вагонів виробництва ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" - за власні кошти залізниць на суму 611 455,4 тис. грн. Окрім того, згідно з угодами від 2007 року, в І півріччі 2008 року залізниці України повинні отримати 11 пасажирських вагонів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними властивостями.

Крім того, Вінський запевнив, що до кінця року буде здана оновлена автодорога Кіпті-Глухів-Бачевськ (М-02), яка є частиною міжнародного транспортного коридору №9 та європейської автомагістралі Е-101 Київ – Москва. Вона має бути доведена до європейських показників.

Також міністр наголосив на важливості реконструкції аеропорту "Бориспіль" та стратегічних регіональних аеропортів загальнодержавного значення Києва, Львова, Дніпропетровська, Донецька, Одеси, Харкова в рамках підготовки до чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування