Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Англійці бояться українських імміграційних контрабандистів

Вівторок, 22 січня 2008, 13:37

Англійська газета "The Sunday Times" відзначає, що після розширення Шенгенської зони до кордонів з Україною, збільшується кількість нелегальних мігрантів з України.

Про це говориться в статті "Британії загрожує бум контрабандного перекидання іммігрантів з України", переклад якої приводить Инопресса.ру.

"Сидячи у своєму будинку приблизно за півтори милі від словацького кордону, українець, що займається контрабандною доставкою людей, жував сало і, широко посміхаючись, демонструючи повний рот золотих зубів, пророкував, що в нинішньому році справа піде набагато жвавіше", - пише газета.

"21 грудня прикордонний контроль на значній частині Східної Європи був скасований: дев'ять нових членів ЄС ввели в дію Шенгенську угоду, що дозволяє людям переміщатися між більшістю держав-членів ЄС, не пред'являючи паспорти для перевірки", - відзначає видання.

"Дірявий кордон з Україною довжиною в 1800 миль – від Польщі на півночі через Словаччину й Угорщину до Болгарії на півдні – тепер є останнім заслоном ЄС на шляху нелегальних іммігрантів", - підкреслює автор статті.

Видання також пише, що багато хто з тих, хто проникає в східні країни ЄС, тримають шлях у Великобританію. Хоча ця країна й Ірландія зберегли прикордонний контроль, але КПП в Німеччині і Австрії, які добре охоронялися і де раніше перехоплювали багато нелегалів, закрилися.

Німецькі поліцейські говорять, що кількість нелегальних іммігрантів, що виявляються при довільних перевірках, за три тижні збільшилося більше ніж удвічі.

Понад половина нелегальних іммігрантів, що перетинають кордон ЄС з Україною, спочатку приїжджають у Москву, часто по законних візах. Вони туляться в тісноті на "явочних квартирах", іноді місяцями. Потім їх відвозять в Україну таємно, у кузовах вантажівок, групами до 150 осіб. З Києва або портового міста Одеса їх доставляють у прикордонні села.

За словами поліцейських, ці віддалені сільця, що тягнуть злидарське існування зовсім неподалік від кордону, просто кишать контрабандистами, що ховають мігрантів у підвалах і на закинутих хуторах, а потім переводять через кордон по густих лісах і через круті гори.

Провідниками служать неповнолітні хлопчики, тому що у випадку схоплення вони не підлягають судовій відповідальності. У групах буває до 15 мігрантів.

"Мешканці сіл уже багато років займаються перекиданням нелегальних іммігрантів через кордон. Це їхнє головне джерело доходу", – сказав високопоставлений офіцер української поліції.

За словами контрабандиста, з кожного нелегального іммігранта йому платять 500 фунтів. 100 фунтів він залишає собі, а решту грошей розподіляє між спільниками по обидві сторони кордону.

За його словами, навесні і влітку, коли переправляють основну масу мігрантів, він запросто заробляє 1500 фунтів на місяць – це у 15 разів більше, ніж місячна зарплата місцевого жителя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...