Яценюк хоче визначити роль і місце Ющенка

Вівторок, 22 січня 2008, 13:48

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк виступає за те, щоб нова конституція була ухвалена максимальною кількістю голосів депутатів

Про це він заявив на зустрічі лідерів політичних сил у президента у вівторок.

Яценюк погодився, що із тим, що "створення Національної конституційної ради є дуже логічним аргументом, якщо ми говоримо про Конституцію національної єдності".

Голова ВР також висловився за те, аби при голосуванні у парламенті нових конституційних змін вони були підтримані максимальною кількістю голосів депутатів.

"Бажано, щоб це була та Конституція, яка буде підтримана 450 голосами народних депутатів", – висловився спікер. "Не може бути Конституції для більшості чи для меншості, для коаліції чи для опозиції", – заявив він, закликавши політичні сили активно долучитися до роботи у Національній конституційній раді.

Яценюк дав свою оцінку чинним положенням Конституції. "Зміни 2004 року внесли дисбаланс у розподіл державно-владних повноважень", – заявив спікер.

Окремо Яценюк дав свої коментарі щодо підстав проведення конституційного референдуму.

Спікер запропонував, аби нові зміни до Конституції усунули правові прогалини та диспропорції чинного документу.

"Нам сьогодні треба чітко закріпити ключовий принцип розподілу влади на законодавчу, виконавчу і судову і зазначити роль і місце президента як гаранта Конституції і глави держави", – виклав спікер своє бачення місії нового Основного закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News