Кириленко знайшов актив, який необхідно ще здобути

Вівторок, 22 січня 2008, 13:56

Лідер фракції блоку "Наша Україна – Народна самооборона" В’ячеслав Кириленко прогнозує, що проходження конституційних змін у парламенті відбуватиметься з ускладненнями через брак необхідних для їх підтримки 300 голосів депутатів.

Про це він заявив на зустрічі лідерів політичних сил у президента у вівторок.

"Це той актив, який нам необхідно ще здобути", – заявив він, повідомляє прес-служба президента.

Кириленко передав позицію свого блоку стосовно конституційної реформи і пропонованого президентом шляху її проведення.

"Ми сприймаємо алгоритм роботи, запропонований президентом, у межах Національної конституційної ради, оскільки він передбачає всі необхідні демократичні процедури", – запевнив він.

Лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко підтвердив позицію своєї політичної сили щодо необхідності проведення конституційних змін.

"Ми підтримуємо поглиблення конституційної реформи, її продовження", – заявив він.

За його словами, БЮТ особливо занепокоєний дисбалансом повноважень між гілками влади, що призводить до конфліктів між ними. Подальшими конституційними змінами цей недолік необхідно мінімізувати або унеможливити, вважає Кириленко.

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин заявив про те, що в результаті роботи Національної конституційної ради необхідно отримати нову редакцію Конституції.

Він пояснив, що зміни лише до розділів, що стосуються розподілу повноважень між органами державної влади, викличуть негативну реакцію суспільства. Зокрема, необхідно підкріпити розділ про права, свободи і обов’язки нормами про відповідальність за порушення гарантій таких прав і свобод.

Лідер фракції Комуністичної партії Петро Симоненко заявив про наміри його політичної сили запропонувати на всеукраїнський референдум альтернативний текст Основного закону.

Крім того, його політична сила має намір доповнити свої пропозиції стосовно кандидатур до складу Національної конституційної ради. Симоненко також вважає необхідним деталізувати процедури та час роботи ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування