Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк пропонує посадити регіоналів

Вівторок, 22 січня 2008, 14:18

Депутат Верховної Ради (фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона"), голова парламентського комітету з питань євроінтеграції Борис Тарасюк виступає за залучення до відповідальності організаторів з'їзду депутатів всіх рівнів півдня й сходу України, який планується провести в січні-лютому в Сіверськодонецьку.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба НУНС.

"Організатори з'їздів у Сіверськодонецьку повинні бути покарані, відповідно до Конституції й закону про національну безпеку України", - передає прес-служба слова депутата.

На його думку, проведення подібних заходів може поставити під загрозу єдність української держави.

"Антиукраїнські політичні сили ведуть небезпечні сепаратистські ігри, заперечуючи встановлену історією єдність нашої держави", - зазначає Тарасюк.

Парламентарій закликав обізнаних посадових осіб і всіх українців дати оцінку сепаратистським, на його думку, намірам організаторів цього з'їзду.

Як відомо, наприкінці листопада 2007 року ряд чиновників східних і південних областей України виступили з ініціативою проведення другого з'їзду депутатів рад всіх рівнів у Сіверськодонецьку Луганської області.

Служба безпеки України має намір не допустити проявів і зазіхань на територіальну цінність і конституційний лад держави під час з'їзду депутатів всіх рівнів півдня й сходу України, що пройде в Сіверськодонецьку в січні-лютому 2008.

На тлі політичної ситуації, яка виникла після другого туру виборів Президента 21 листопада 2004 року, керівники південно-східних регіонів України, що підтримували кандидата в Президенти Віктора Януковича, почали ініціювати проведення референдумів щодо створення Південно-Східної автономії або переходу до федеративного устрою України.

У листопаді 2004 року СБУ й Генпрокуратура порушили кримінальні справи за фактом зазіхання на територіальну цілісність України.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...