В БЮТ обізвали російський МЗС дикунами

Вівторок, 22 січня 2008, 15:50

Керівник Комітету Верховної Ради у закордонних справах Олег Білорус вважає, що Міністерство закордонних справ має зробити заяву у відповідь щодо заяви МЗС Росії про ускладнення російсько-українських відносин у разі інтеграції України в НАТО.

Про це він заявив у вівторок в інтерв`ю журналістам.

Білорус зазначив, що подібна заява МЗС Росії "є дикістю". За його словами, Україна є суверенною державою, і тому за волею народу вона може вступати як до СОТ, так і до НАТО. При цьому, наголосив він, Росії не варто забувати, що санкції, якими вона погрожує, "є двосторонньою штукою".

Реклама:

Голова комітету зазначив, що заява МЗС Росії є безвідповідальною. "На такі речі потрібно реагувати також активно", - вважає Білорус.

Він не виключив, що відповідну заяву прийме Верховна Рада, проте в першу чергу на це має відреагувати МЗС України.

Як повідомлялося, МЗС Росії у вівторок заявило, що можлива інтеграція України до НАТО ускладнить російсько-українські відносини.

ВІДЕО ДНЯ

"Можлива інтеграція України до НАТО серйозно ускладнить багатопланові російсько-українські відносини. Ми будемо вимушені вжити адекватних заходів", - говориться в коментарі щодо листу українського керівництва про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

У МЗС Росії відзначають, що складається враження, що нинішнє українське керівництво розглядає зближення з НАТО багато в чому як альтернативу добросусідським зв`язкам з Російською Федерацією.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...