Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи обіцяють Ющенку повне ігнорування

Вівторок, 22 січня 2008, 16:22

Фракція КПУ не буде підтримувати президентські законопроекти, внесені в парламент як невідкладні під час їхнього можливого розгляду в п'ятницю.

Про це заявив лідер Компартії Петро Симоненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Безумовно, ми підтримувати не будемо", - наголосив він. При цьому депутат відзначив, що мова йде не тільки про законопроекти по реформуванню структури влади.

На думку Симоненка, внесення пакету президентських ініціатив – "це спроба, практично, сьогодні переглянути політичну реформу і, таким чином, переглянути функції того ж Кабінету міністрів".

Також лідер КПУ вважає, що президент, ініціюючи зміни в структурах влади, намагається скасувати результати політичної реформи.

Крім того, політик висловив думку, що ініціатива глави держави про створення Національної гвардії - "це посилення впливу на правоохоронні або силові структури і, таким чином, це свідчить про спробу подальшої узурпації влади".

Водночас один з лідерів БЮТ Микола Томенко заявив про намір його фракції одноголосно підтримати президентські законопроекти в першому читанні.

"Концептуально зауважень немає - у першому читанні ми проголосуємо", - сказав депутат.

При цьому він наголосив, що при доопрацюванні законопроекту до другого читання буде "пошук варіантів, як знайти компроміс у цих законопроектах".

Він повідомив про те, що створено експертну групу з депутатів фракції БЮТ і "НУ-НС", що будуть працювати над законопроектами перед винесенням їх на голосування в другому читанні.

Зокрема, Томенко підкреслив, що буде вестися робота над законопроектами в плані узгодження їхніх норм із нормами вже діючих законів і Конституції.

За словами депутата, зокрема норма про введення імперативного мандату буде додатково обговорюватися і може бути прийнята тільки при схваленні радою коаліції.

Томенко відзначив, що ця норма викликає найбільші дискусії у фракціях БЮТ і "НУ-НС".

Як відомо, у п'ятницю Верховна Рада на пленарному засіданні планує розглянути низку законопроектів, внесених президентом у парламент як невідкладні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування