Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підказує хворій Тимошенко, як і куди робити перший крок

Вівторок, 22 січня 2008, 17:19

Президент Віктор Ющенко переконаний, що першочерговим кроком нового уряду у сфері приватизації має бути удосконалення закону "Про приватизацію державного майна" та розробка нової державної програми приватизації.

На цьому Ющенко наголосив у своєму листі, направленому у вівторок до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент переконаний, що в удосконаленому законі про приватизацію держмайна та новій держпрограмі приватизації має бути передбачено удосконалення механізму продажу держмайна з метою забезпечення максимальної прозорості цього процесу.

Також треба передбачити розробку програм реформування окремих галузей, "дорожніх карт", з визначенням способів продажу провідних об'єктів окремих галузей та умов залучення інвестицій, а також впливу, який матиме держава на розвиток цих сфер та механізмів для регулювання відповідних ринків.

Необхідно передбачити формування чіткої державної стратегії ефективної структури власності, у тому числі шляхом скорочення переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, закріплених у держвласності, продажу неконтрольних пакетів акцій товариств, на які держава не має впливу.

Крім того, треба передбачити затвердження умов та порядку приватизації об'єктів групи В і Г виключно рішенням Кабінету міністрів, приватизацію підприємств групи Г (стратегічних) шляхом продажу на конкурсі контрольного пакету акцій, а лише потім – дрібних пакетів акцій.

Президент зауважує необхідність передбачити особливості та механізми приватизації інвестиційно-непривабливих об'єктів, відмову від висунення умов приватизації, які обмежують участь у конкурсі потенційних інвесторів та попереднє експертне обговорення приватизації об'єктів.

Також треба передбачити забезпечення спрямування не менше половини надходжень від приватизації держмайна на інвестування держпідприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, попередньо визначивши пріоритетні галузі економіки, які потребують першочергової підтримки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування