Президент ще раз просить Тимошенко вгамувати свої апетити

Вівторок, 22 січня 2008, 17:38

Президент Віктор Ющенко наголошує, що державна програма приватизації має визначити умови приватизації об'єктів великої, середньої приватизації та стратегічних об'єктів, як "Укртелеком", "Одеський припортовий завод" та інших ключових підприємств.

Про це йдеться у листі президента до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко висловив переконання, що потребує додаткового вивчення та обґрунтування питання включення до переліку господарських товариств, держпакети акцій яких підлягають першочерговому продажу в 2008 році.

Серед них ВАТ "Прикарпаттяобленерго", "Львівобленерго", "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго", "Полтаваобленерго", "Сумиобленерго", "Енергопостачальна компанія "Чернігівобленерго".

Належні державі пакети акцій згаданих акціонерних товариств входять до складу активів НАК "Енергетична компанія України", нагадується у листі.

Ющенко наголосив, що відчуження з держвласності пакетів акцій зазначених товариств "може суттєво вплинути на результати діяльності цієї компанії, унеможливити виконання взятих нею зобов'язань, зокрема, перед своїми кредиторами, погіршити фінансово-економічний стан".

Президент вважає, що окремого підходу вимагає також Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд.

"Це питання потребує врегулювання на міжнародному рівні у зв'язку з тим, що у будівництві даного об'єкта брали участь іноземні країни", - зазначив Ющенко.

"Відповідно, прийняття рішення щодо КГЗКОР без узгодження з країнами-учасницями його будівництва матиме вкрай негативні наслідки для України", – додав він.

Зважаючи на це, президент вважає за необхідне провести переговори з країнами-учасницями будівництва КГЗКОР та підписати нові угоди.

Лише після цього визначитись щодо врегулювання питання добудови КГЗКОР, зокрема це можливо шляхом: приватизації КГЗКОР на аукціоні, створення ВАТ на базі майна КГЗКОР із залученням українських учасників металургійного ринку, добудови КГЗКОР державою.

Президент просить вивчити порушені питання, за результатами переглянути розпорядження Кабміну від 16 січня і поінформувати до 15 лютого 2008 року про результати та невідкладно внести на розгляд Верховної Ради проект закону про державну програму приватизації.

Як відомо, минулого тижня президент звернувся до прем'єра з проханням не включати до списку підприємств, чиї держпакети мають виставлятися на приватизацію у першому півріччі 2008 року, акції шести обленерго.

Натомість вони все одно значаться у такому переліку, відповідно до рішення уряду від 16 січня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування