Дочка "РосУкрЕнерго" скаржиться на тиск від влади

Вівторок, 22 січня 2008, 20:20

Спільне підприємство "УкрГаз-Енерго" вважає, що спроби міжвідомчої комісії з перевірки фінансово-господарської діяльності НАК "Нафтогаз України" провести ревізію діяльності компанії є адміністративним тиском на неї.

Про це повідомляють Українські новини із посиланням на заяву компанії.

"Друга за останні два дні спроба потрапити в офіс СП для здійснення перевірки прямо порушує Конституцію, Цивільний кодекс і закони України й трактується компанією як спроба незаконного адміністративного тиску з боку органів влади", - сказано в повідомленні.

Представники "УкрГаз-Енерго" у черговий раз звернули увагу учасників перевірки на те, що компанія не використовує державне майно й тому не підпадає під дію розпорядження Кабміну про створення комісії.

Було зазначено, що компанія готова надавати інформацію винятково в рамках й у спосіб, визначений українським законодавством.

"У відповідь один із представників комісії із числа співробітників СБУ в присутності працівників "УкрГаз-Енерго" і членів комісії повідомив дослівно: "Не такі фірми брали, візьмемо й цю". При цьому він уточнив, що подальші дії буде погоджувати з Олександром Турчиновим", - повідомляє компанія.

Підприємство направило офіційний лист першому віце-прем'єру Олександру Турчинову із проханням розібратися з фактом погроз на її адресу з боку деяких членів комісії.

"УкрГаз-Енерго" підкреслює, що всі зобов'язання з безперебійного забезпечення природним газом, зафіксовані в довгострокових договорах, будуть виконуватися в повному обсязі.

Як відомо, 21 січня представники міжвідомчої комісії вже намагалися перевірити діяльність "Укргаз-Енерго". 8 січня НКРЕ відновила обмеження обсягів поставок газу "УкрГаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд. куб. м/рік.

Крім того, НКРЕ почала позапланову перевірку "УкрГаз-Енерго" через розбіжність даних наданих СП і компанією "Укртрансгаз".

"Укргаз-Енерго" - ексклюзивний постачальник газу для українських споживачів. Компанію було створено "Нафтогазом України" і компанією "РосУкрЕнерго" із часткою внеску учасників по 50%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...