Турчинов запевнив НАТО у серйозності намірів

Середа, 23 січня 2008, 07:22

Виважена політика уряду забезпечить реалізацію тих планів, які відображають прагнення більшості українського народу.

Таку думку висловив перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов під час зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО Іржі Шедіви в Києві.

У ході зустрічі сторони обговорили питання внутрішньополітичної ситуації в Україні та перспективи співпраці нашої держави з НАТО, повідомили УНІАН у прес-службі Кабінету міністрів.

Зокрема, Турчинов підкреслив, що сьогодні керівництво держави має єдину точку зору в питанні подальших перспектив України на шляху євроатлантичної інтеграції.

"Та послідовність, з якою Україна просувається в Європу, та позиція, яку займають президент України, уряд, більшість у парламенті щодо євроатлантичної інтеграції свідчить про серйозність наших намірів", - запевнив перший віце-прем’єр-міністр.

За словами Турчинова, Україна є "європейською країною і має перебувати у когорті європейських держав – у цьому контексті співпраця з НАТО і євроатлантична інтеграція є важливим чинником".

Перший віце-прем’єр-міністр висловив сподівання, що завдяки реформам, які здійснюються в Україні в політичній, економічній, військовій та інших сферах створено достатній потенціал для сприйняття України як демократичної європейської країни.

У свою чергу Шедіви відзначив позитивні успіхи України щодо проведення реформ, зокрема у сфері національної безпеки.

"Що стосується реформ, які були проведені у секторі оборони, якщо брати до уваги ситуацію в інших пострадянських країнах, їх можна характеризувати як успішні", - зазначив заступник генерального секретаря НАТО.

Шедіви висловив готовність Альянсу підтримувати Україну на шляху проведення реформ, які відбуваються демократично і прозоро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...