Регіонали попросили Ющенка, Тимошенко і Богатирьову про припортовий

Середа, 23 січня 2008, 09:17

Одеса просить президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, Верховну Раду і РНБО не допустити приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область) і провести його екологічну експертизу.

Рішення про подання звернення 22 січня ухвалили депутати Одеської міської ради в ході сесії, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Ініціатор звернення – фракція Партії регіонів, представник якої Олексій Гончаренко зачитав звернення в ході сесії.

У зверненні міститься прохання про те, щоб розглянути питання доцільності продажу заводу і способів проведення приватизації, а також – замовити екологічну експертизу підприємства і до її закінчення призупинити всі дії з приватизації заводу.

У звертанні говориться, що завод – екологічно небезпечне підприємство через велику кількість аміаку (120 тис. тонн) і близьке розташування до Одеси (40 км).

У ньому сказано, що приватизація підприємства може мати негативні наслідки для Одеси й України з погляду екології, тому що до складу заводу входить цех перевантаження аміаку (120 тис. кубометрів), який внесено до державного реєстру об'єктів підвищеної небезпеки.

Як повідомлялося, у середу Кабмін має намір розглянути умови приватизації Одеського припортового заводу і зміни в законодавство про приватизацію.

У серпні 2007 року Фонд державного майна виставив на конкурс 99,5% ОПЗ.

У вересні 2007 Ющенко призупинив затверджені Кабміном умови конкурсу по приватизації ОПЗ і 15 жовтня ФДМ скасував конкурс.

У грудні 2007 Кабінет міністрів затвердив список з 26 об'єктів першочергової приватизації на 2008 рік.

У перелік, зокрема, включено державний пакет з 99,57% акцій Одеського припортового заводу за номінальною вартістю 795,1 млн. гривень.

Одеський припортовий завод – 2-й за величиною виробник аміаку і карбаміду в Україні.

Завод спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду, перевантаженню хімічної продукції, яка надходить із країн СНД на експорт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування