Тимошенко підкинула грошей вкладникам Ощадбанку

Середа, 23 січня 2008, 09:25

Кабінет Міністрів виділив Державному Ощадному банку другий з початку нинішнього року транш - 100 млн. доларів для компенсації вкладів у Ощадбанку колишнього СРСР, які були розміщені до 1992 року й знецінилися в результаті інфляції.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Ощадбанку, інформують Українські новини.

"22 січня ВАТ "Ощадбанк" одержало 100 млн. доларів США для проведення виплати громадянам України компенсації втрат від знецінювання грошових заощаджень", - сказано в повідомленні.

Отримані кошти перераховані на рахунки балансових відділень регіональних управлінь банку для наступного зарахування на рахунки вкладників.

Виплати вкладникам будуть здійснюватися відповідно до постанови Кабміну №1 від 9 січня 2008.

Перші виплати почалися з 11 січня.

Усього з початку нинішнього року (з урахуванням траншу від 22 січня) Кабмін виділив Ощадбанку 298,2 млн. доларів для компенсації знецінених вкладів і викупу держоблігацій 1990 року.

Як відомо, постанова Кабміну №1 від 9 січня передбачає виплату в 2008 році компенсацій за знеціненими вкладами на загальну суму 6 млрд. гривень, у тому числі безпосередньо самим вкладникам - 5,76 млрд. гривень, а також спадкоємцям померлих вкладників - на суму 0,24 млрд. гривень.

Документ також передбачає, що Держказначейство може перераховувати Ощадбанку кошти у гривнях або іноземній валюті для виплати компенсацій.

У 2007 році Кабмін виділив Ощадбанку 640 млн. гривень для компенсації знецінених вкладів і викупу держоблігацій 1990 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News