Дочка "Нафтогазу" може залишити без тепла земляків Януковича і Тимошенко

Середа, 23 січня 2008, 09:56

Компанія "Газ України" висловлює стурбованість безвідповідальною позицією керівництва місцевих органів влади і теплопостачальних підприємств у питаннях погашення заборгованості за поставлений газ.

Це ставить під загрозу проходження опалювального сезону в низці населених пунктів, йдеться в повідомленні прес-служби "Газу України".

Так, питання погашення заборгованості за спожитий протягом опалювального сезону 2007-2008 років газ обговорювалися з керівниками теплопостачальних підприємств Вінницької, Дніпропетровської і Донецької областей у Києві 22 січня.

Незадовільними були визнані розрахунки за спожите з початку опалювального сезону (1 жовтня 2007 року) паливо таких підприємств комунальної теплоенергетики:

"Дніпропетровські міські теплові мережі" (борг - 86 млн грн, рівень розрахунків - 15%), "Теплоенерго" (Дніпропетровськ, 14,5 млн грн, 19%), "Дніпродзержинськтепломережа" (17 млн грн, 38%), "Донецьктеплокомуненерго" (82 млн грн, 36%) і "Вінницяміськтеплоенерго" (15,6 млн грн, 41%).

У повідомленні зазначається, що керівники "Дніпропетровських міських теплових мереж", "Донецьктеплокомуненерго" і "Теплоенерго" не вказали можливі джерела погашення заборгованості і не змогли надати гарантії з проведення розрахунків за спожите паливо.

"Газ України" нагадує, що головною умовою стабільного забезпечення жителів України тепловою енергією є проведення повних розрахунків за спожитий природний газ.

Компанія також звернулася до міськрад Вінниці, Дніпропетровська, Дніпродзержинська і Донецька з проханням усіляко сприяти теплопостачальним підприємствам у проведенні ними розрахунків за спожите паливо, нагадавши, що відповідальними за забезпечення теплом населення є органи місцевого самоврядування.

"Газ України" постачає теплопостачальним підприємствам імпортний природний газ, який НАК "Нафтогаз України" отримує від ЗАТ "Укргаз-Енерго".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування