Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії обіцяють Україні проблеми із суверенітетом

Середа, 23 січня 2008, 10:45

Постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін сумнівається, що Україна і Грузія будуть прийняті в Північноатлантичний альянс.

"Строго говорячи, ні Україна, ні тим більше Грузія не відповідають стандартам країни-кандидата на вступ у НАТО", - заявив Рогозін, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна" у середу.

На думку Рогозіна, у цих країн зараз мало шансів бути прийнятими в альянс.

"Абсолютно не переконаний, що в НАТО знайдуться гарячі голови, що у настільки складний момент наших з Альянсом відносин підуть на те, щоб запросити Україну і Грузію у свій склад", - відзначив постпред.

Крім того, підкреслив Рогозін, вступ держави в міжнародний союз, коаліцію, тим більше військову, означає, що він добровільно відмовляється від частини свого суверенітету, від права вирішувати багато питань в області оборони, безпеки, військової і зовнішньої політики і передає це право наддержавній структурі.

"Тобто подібний крок може спричинити кардинальні зміни, складнощі всередині самих цих держав - мова йтиме вже про їхній геополітичний вибір, прийняття того факту, що участь у НАТО - це відмова від статусу нейтральної, незалежної держави", - сказав постпред.

Він упевнений, що наслідки вступу України в НАТО мали б негативний характер і спричинили б за собою руйнування військово-технічного співробітництва з Росією, "горизонтальних відносин між промисловцями" наших країн.

"Я вже не кажу про наслідки психологічного і гуманітарного характеру. Мені бачиться ця ситуація як драматична", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування