У Мороза знову побачили, як репресують Цушка, Семенюк та інших "професіоналів"

Середа, 23 січня 2008, 11:10

Соцпартія заявляє про організовану з ініціативи президента Віктора Ющенка, його секретаріату, уряду на чолі з Юлією Тимошенко кампанію з дискредитації членів СПУ, які працюють у виконавчих органах влади.

Про це йдеться у заяві політвиконкому СПУ.

"Всупереч Конституції, чинному законодавству проти тисяч професіоналів, людей з відповідною освітою і досвідом здійснюються протиправні дії, котрі є нічим іншим, як політичними репресіями проти осіб з іншими політичними поглядами, що несумісно з принципами демократії, правової держави і громадянського суспільства", - заявляють соціалісти.

Зокрема, їхнє занепокоєння викликає "цинічний тиск під диригуванням секретаріату президента проти колишнього міністра внутрішніх справ Василя Цушка, що проявляється найперше в змісті інформаційних випусків відомих телеканалів".

Крім того, соціалісти висловлюють здивування тим, що "в поданні Кабінету Міністрів до Верховної Ради стосовно звільнення голови Фонду держмайна Валентини Семенюк за причину видається її власна заява, котрої насправді в природі не існує".

"Політвиконком Соцпартії висловлює глибоку стурбованість нинішньою політичною ситуацією в країні, правовим нігілізмом вищих державних посадовців, падінням держави у прірву авторитаризму і розгортанням політичних репресій, вимагає від Генпрокуратури зупинити правові безчинства в Україні, відновити порядок і закон", - заявляють в СПУ.

Соціалісти також звернулися до президента, Верховної Ради, уряду, парламентів демократичних держав світу, міжнародних організацій, української громадськості "підтримати ці законні і обґрунтовані вимоги, проявити солідарність в боротьбі за торжество права і справедливості".

Соціалісти також заявляють, що на знак протесту проти політичних репресій щодо них 23 січня представники СПУ, а також громадських організацій "Союз Жінки України - за майбутнє дітей", УСВА, ВОО "Правозахист", молодіжної організації Соцпартії - СМС проведуть пікетування Генпрокуратури.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...