Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" і Приват не змогли розділити прибуток

Середа, 23 січня 2008, 11:16

Найбільша в Україні нафтовидобувна компанія "Укрнафта" не змогла провести збори акціонерів через відсутність кворуму.

Про це на зборах оголосив секретар лічильної комісії, повідомляє Обком с посиланням на Українські новини.

На зборах були зареєстровані акціонери, що володіють 0,47% акцій компанії. Акціонери планували розглянути розподіл прибутку компанії за підсумками 2006 року.

Акціонери "Укрнафти" на своїх зборах 29 травня ухвалили рішення про перенесення розгляду питання про порядок розподілу прибутку компанії за 2006 рік на наступні збори акціонерів.

Компанія пояснила перенесення розгляду цього питання тим, що Кабінетом Міністрів, Міністерство палива й енергетики, а також Фонд державного майна не визначили порядок голосування на зборах акціонерів "Укрнафти" для Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна", що володіє 50%+1 акцією компанії.

Президент Віктор Ющенко указом від 7 вересня доручив Кабмінові до 15 жовтня вжити заходів, спрямованих на забезпечення одержання "Нафтогазом України" прибутку відповідно до його часток у статутному фонді "Укрнафти" за результатами діяльності в 2006 році.

50%+1 акція "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерної компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим із Приватбанком.

2006 рік "Укрнафта" закінчила з чистим прибутком 2 412,6 млн гривень, збільшивши доход від реалізації продукції на 56,28% до 13 037,9 млн гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування