Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче безпроцентний кредит для таких як він

Середа, 23 січня 2008, 11:50

Депутат Верховної Ради, голова фракції Партії регіонів Віктор Янукович пропонує парламенту надати державним службовцям право на одержання пільгового безпроцентного кредиту на придбання або будівництво житла.

Про це сказано в законопроекті №1400 "Про державну службу", зареєстрованому в Раді 22 січня, повідомляють Українські новини.

При цьому пропонується вповноважити Кабінет Міністрів у рамках державного бюджету визначати порядок, умови й строки надання таких кредитів.

Автор також пропонує законодавчо закріпити за держслужбовцями й членами їхніх сімей право на безкоштовне медичне обслуговування в держустановах охорони здоров'я.

Такий же порядок медобслуговування пропонується зберегти за чиновниками й членами їхніх сімей після виходу на пенсію або у відставку.

Законопроектом також пропонується встановити новий порядок вступу на держслужбу шляхом укладання публічно-правової угоди між державою в особі органу державної влади й особою, що вступає на роботу.

При цьому пропонується встановити трудовий договір з тими претендентами на посади, які успішно пройшли відповідний конкурс.

Проектом закону передбачається введення нової посади - керівник персоналом, - який повинен відповідати перед керівником органа державної влади за забезпечення функціонування держслужби.

Автор оцінює витрати на реалізацію положень даного законопроекту більш ніж в 6,7 млрд. гривень.

Як відомо, президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів до 1 жовтня доробити нову редакцію закону "Про державну службу" з урахуванням його пропозицій, з тим, щоб президент міг його внести на розгляд Верховної Ради як позачерговий.

Кабмін у червні 2006 року затвердив законопроект про держслужбу, що передбачає збереження політичної нейтральності держслужбовців шляхом поділу політичних й адміністративних посад, також шляхом заборони брати участь у політичній діяльності, аж до припинення членства в політичних партіях на період проходження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
фотоУ Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...