У Росії припустили, що "рецидиви" можуть бути "заразні"

Середа, 23 січня 2008, 12:13

Спроби України вилучити радіонавігаційну систему "Марс", яку використовує Чорноморський флот РФ, не відповідають раніше ухваленим домовленостям двох країн.

Про це заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції, повідомляє РІА "Новости – Украина".

"Кроки, які було розпочато Україною, не відповідають домовленостям", - сказав він.

За словами російського міністра, подібні питання повинні бути вирішені на підставі взаємно погоджених процедур у рамках підкомісії з Чорноморського флоту, засідання якої відбудеться в четвер.

"Безумовно, ми звернемо увагу наших українських партнерів на те, що рецидиви односторонніх дій, звичайно, можуть бути заразними, але, усе ж таки, зобов'язання Москви і Києва передбачають узгодження такого роду питань", - цитує Лаврова "Інтерфакс-Україна".

Голова МЗС РФ зазначив, що вважає Росію й Україну найважливішими партнерами.

За його словами, Росія зацікавлена в зміцненні двосторонньої взаємодії, і найближчим часом намічені контакти на найвищому рівні.

Як відомо, українських судових виконавців у понеділок, 21 січня, не допустили на територію станції радіонавігаційної системи "Марс-75" гідрографічної служби Чорноморського флоту (місто Генічеськ Херсонської області).

Судові виконавці прибули з метою вилучення навігаційно-гідрографічного об'єкта з відання Міноборони Росії на виконання рішення господарського суду Херсонської області про вилучення "Марсу" на користь Мінтранспорту України.

Представники ЧФ Росії також відмовилися прийняти розпорядження про примусове вилучення станції. Відмову було мотивовано тим, що "дана суперечка має вирішуватися між РФ і Україною на міжурядовому рівні у відповідності й у рамках укладених угод".

Подібні спроби українські судові пристави починали і раніше протягом останніх двох років. Попереднього разу представники виконавчої служби були на "Марсі" 6 грудня 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування