Тимошенко не пропонувала Ющенку дурниць

Середа, 23 січня 2008, 14:17

Президент Віктор Ющенко не вимагав скасувати весь список підприємств, що підлягають
приватизації в 2008 році.

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції після засідання уряду.

"Ми маємо подати роз’яснення президенту щодо доцільності приватизації обленерго, чиї пакети належать до сфери управління НАК "ЕКУ", ГКОРу, але на нашій зустрічі сам президент не ставив завдання скасовувати постанову уряду щодо затвердження переліку підприємств для першочергової приватизації", - сказала вона.

Також Тимошенко прокоментувала зауваження заступника голови секретаріату президента Олександра Шлапака щодо неприпустимості норм урядового законопроекту про зміни до приватизаційного законодавства, які передбачають можливість одноосібного розірвання угоди про приватизацію підприємства у разі згоди експертів Фонду держмайна і Кабміну, а також положення законопроекту, яке дозволяє не повертати кошти покупцю підприємства у випадку розриву приватизаційної угоди за ініціативи ФДМ.

"Ми не пропонували таких дурниць, тому що завжди у інвестора є право звернутися до суду. У держави ж буде право розірвати приватизаційну угоду, якщо вона не виконується", - наголосила Тимошенко.

Прем’єр відзначила, що це є загальною нормою, яка не викликала ні в кого зауважень.

"Я думаю, що за свій 10-річний досвід роботи в політиці, я бачу, що там, де робляться конкретні кроки по наведенню порядку і приборкуванню корупції, постає колосальна кількість інтересів, які потім коментуються, саботуються, не приймаються. Я думаю, що в нас достатньо волі, аби проводити такі рішення", - сказала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News