Гриценко звинувачує Єханурова у брехні

Середа, 23 січня 2008, 14:41

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що його наступник Юрій Єхануров розповсюдив неправдиву інформацію про те, що не було спроб передати президентський полк Збройних сил України Управлінню державної охорони.

Про це він заявив журналістам у середу після завершення засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, який він нині очолює.

За словами Гриценка, на засіданні комітету був присутній один із заступників УДО, який "під протокол" підтвердив, що 16 січня це питання обговорювалось у Міноборони, зокрема, у командуванні Сухопутних військ ЗСУ, повідомляє УНІАН.

"Тим самим він показав, що Єхануров поширив неправдиву інформацію, коли сказав, що це питання давно закрито і що він ще 5 січня доповідав президенту", - сказав Гриценко.

"За дорученням глави секретаріату президента це питання розглядалося ще 16 січня", - наголосив він.

За словами Гриценка, представник УДО запевнив членів комітету ВР, що це питання знято і більше підніматись не буде.

Водночас, Гриценко повідомив, що комітет доручив йому звернутися з листом до президента, голови Верховної Ради і прем’єр-міністра та окремо – до міністра оборони, у якому висловити стурбованість спробами незаконної передачі цього полку і висловити застереження щодо неприпустимості таких дій на майбутнє.

У свою чергу член комітету, депутат від БЮТ Микола Петрук зауважив, що комітет проведе розслідування, хто ініціював передачу президентського полку УДО. Він наголосив, що полк – це тактична одиниця, яка призначена або для наступу, або для оборони, і виникає питання, які завдання він мав виконувати у складі УДО.

Петрук підкреслив, що парламентський комітет відхилив цю ініціативу на своєму засіданні у середу.

Як відомо, Гриценко 18 січня заявив, що розпочався процес передачі президентського полку ЗСУ, який має на озброєні бронетранспортери, до Управління державної охорони.

19 січня Єхануров заявив, що Окремий полк президента України структурно входить до складу Збройних сил і не передаватиметься у підпорядкування УДО.

За словами Єханурова, пропозиція УДО передати в його підпорядкування президентський полк була розглянута в Міноборони, та коли він два тижні тому поінформував главу держави про результати розгляду, президент Віктор Ющенко висловив здивування і наголосив, що полк президента залишатиметься у ЗСУ.

Єхануров наголосив, що це питання давно вичерпане, а спроби його політизувати є неприйнятними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування