Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко готова до опору і сподівається "на бажання й натхнення"

Середа, 23 січня 2008, 15:04

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозує "колосальний опір" ухваленню закону про внесення змін до закону про приватизацію.

"Я очікую колосальний опір прийняттю цього закону", - сказала вона, відповідаючи на питання журналістів.

Тимошенко нагадала, що відповідними змінами скасовуються практично всі тіньові схеми приватизації об'єктів.

Тому, зауважила прем'єр, "ті люди, які сьогодні приватно володіють деякими політиками і чиновниками, ніколи спокійно не сприймуть введення прозорих процедур".

"Вони і далі вважають, що вони намітили собі стратегічні об'єкти і будуть їх розбирати, домовляючись з окремими керівниками відомства, може, і вище будуть підніматися", - додала Тимошенко.

Вона в черговий раз підкреслила, що працюючи на посаді прем'єр-міністра не дозволить проведення тіньової приватизації і висловила думку, що людей, які опиратимуться ухваленню закону, "буде помітно в інформаційному просторі".

"Сподіваюся, що демократична коаліція має сьогодні в парламенті і бажання, і натхнення очищати країну від корупції не словами, а справжніми, конкретними вчинками", - заявила Тимошенко.

Коментуючи заяву заступника глави секретаріату президента Олександра Шлапака щодо необхідності доопрацювання відповідного закону, оскільки ним передбачено, що підприємства забиратимуться без суду і компенсацій інвесторам, прем'єр сказала, що уряд такого не пропонував.

"Ми не пропонуємо таких дурниць, тому що завжди у інвестора є право звернутися до суду, а у держави буде право скасовувати інвестиційну угоду, якщо не виконуються її пункти", - пояснила Тимошенко.

При цьому вона додала, що розбіжностей між Кабміном і секретаріатом не існує, а "дискусія між партнерами може мати місце".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування