Янукович вирішив обуритися тим, на що сам не спромігся

Середа, 23 січня 2008, 15:57

Опозиційний прем'єр Віктор Янукович заявляє про "наднепідготовленість" кампанії по виплаті українським громадянам внесків Ощадбанку СРСР.

Про це він повідомив, відкриваючи засідання опозиційного уряду в середу, передає Ліга.

Янукович підкреслив, що всі ці дії проводилися поспішно і безвідповідально, тому тисячі людей знаходяться "у небезпечному стані".

Вистоювання у величезних чергах загрожує здоров'ю багатьох громадян і навіть загрожує їхньому життю, - вважає Янукович.

За його словами, в Україні вже зареєстровані випадки смерті людей у чергах, однак уряд не враховує таких фактів, оскільки "переслідує єдину мету - за будь-яку ціну продемонструвати здатність майбутнього кандидата в президенти виконувати свої передвиборні обіцянки".

"Хто за це нестиме відповідальність? Я вже не говорю про те, що багато розуму не треба, щоб роздавати нами зароблені кошти. Про це навіть ніхто слова не сказав", - сказав Янукович, додавши, що уряд "навіть гроші роздати по-людськи не може".

"Компанійщина, популізм і піар, а після них, як говорять, хоч потоп", - так охарактеризував Янукович кроки уряду Юлії Тимошенко.

За його словами, опозиційний уряд має вимагати від діючого Кабінету Міністрів негайно вжити заходів з метою недопущення подальшого хаосу.

"Це наша вимога - негайно навести порядок", - відзначив лідер Партії регіонів. Янукович вважає, що народним депутатам на наступному тижні необхідно виїхати у свої регіони, щоб зайнятися цими питаннями.

"Крім того, я також сказав, що опозиція має претензії і до розміру виплат. У першу чергу, це відмова уряду від індексації внесків", - сказав Янукович, додавши, що ця індексація передбачена законом з 1996 року.

Він назвав такі дії уряду "сумнівними і несправедливими".

Крім того, Янукович звернув увагу на терміни погашення заощаджень. Він завірив, що виконати обіцянку відшкодувати ці заощадження за два роки просто неможливо, і назвав ці заяви неправдою.

Разом з тим, уряд не передбачив ніяких заходів для стримування росту цін, що може бути викликано виплатами "Ощадбанка", - сказав лідер Партії регіонів, піддаючи різкій критиці такі дії Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування