Держохорона відмовилася від полку Ющенка

Середа, 23 січня 2008, 17:54

Питання про передачу окремого полку президента до складу Управління держохорони України зняте і більше не буде порушуватися керівництвом управління.

Про це заявив заступник начальника Управління держохорони Валерій Клевчук у середу на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони.

Як повідомили в Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради, Клевчук підтвердив факт проведення наради 16 січня за участі представників Управління державної охорони і командування Сухопутних військ Збройних Сил.

За словами голови парламентського комітету Анатолія Гриценка, питання передачі окремого полку президента до складу управління держохорони неодноразово порушувався, і щораз приймалося рішення про "недоцільність такого кроку".

Вислухавши аргументи сторін, члени Комітету ВР із питань нацбезпеки й оборони висловили стурбованість із приводу передачі окремого полку і погодилися з тим, що реакція повинна бути застереженням від "створення власних армій".

Раніше Гриценко оголосив, що в Україні почався процес передачі президентського полку Збройних Сил, який має на озброєнні бронетранспортери, в управління державної охорони.

"У мене питання: для чого управлінню Державної охорони для охорони президента потрібні десятки бронетранспортерів? Яку функцію виконувати вони будуть, від якого ворога будуть захищати президента?" - сказав він.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування