Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"АДЕКВАТНІ ЗАХОДИ" РОСІЇ НОСЯТЬ ВІЙСЬКОВИЙ ХАРАКТЕР?

Середа, 23 січня 2008, 19:18

Росія має у своєму розпорядженні достатній арсенал заходів впливу на Україну у випадку вступу цієї країни в НАТО, вважають у Раді Федерації.

"Ці заходи можуть носити не тільки економічний, дипломатичний або політичний характер", - заявив голова комітету з оборони і безпеки сенатор Віктор Озеров.

"У Росії є сьогодні досить широкий набір засобів для того, щоб дати Україні, у випадку вступу в НАТО, адекватну відповідь", - додав він.

У той же час, за словами Озерова, кожна суверенна держава вправі вступати в ті або інші блоки, союзи, у тому числі і військові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Однак, відзначив сенатор, "Київ прагне вступити в організацію, яку в Росії сприймають не тільки як політичний блок, але і як військовий із усіма наступними наслідками".

Озеров назвав природною реакцію МЗС РФ, що прогнозує погіршення відносин Росії з Україною у випадку її вступу в НАТО.

Разом з тим, на його думку, якщо Україна все-таки стане членом НАТО, хоча, як зауважив сенатор, "це питання не сьогоднішнього і навіть не завтрашнього дня", мова не буде йти про повний розрив відносин з Україною.

"Інша справа, що наші відносини будуть розглядатися через призму держави, що вступила у військовий блок, у якому Росія не є членом, і це буде розглядатися як виклик нашій країні", - заявив сенатор.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування