У Путіна зняли Касьянова з виборів

Четвер, 24 січня 2008, 10:29

Центрвиборчком Росії забракував 13,38% підписів виборців на підтримку самовисування екс-прем'єра Михайла Касьянова кандидатом на посаду президента Росії.

Про це в четвер повідомив секретар ЦВК Микола Конкін, передають РИА Новости.

Таким чином, Касьянов не зможе брати участь у виборах, оскільки кандидат не може бути зареєстрований у випадку, якщо буде забраковано понад 5% підписів.

"У результаті перевірки було виявлено 80 тисяч 261 недійсний і недостовірний підпис, що складає 13,38%. У результаті перевірки кількість достовірних підписів складає 1 мільйон 983 тисячі 405 підписів. Таким чином, кількість достовірних підписів менше 2 мільйонів, що є підставою для відмови реєстрації кандидата на посаду президента Росії", - заявив Конкін.

"Кандидат Касьянов протокол не одержав, хоча був запрошений для одержання копії протоколу", - додав він.

У вівторок, 22 січня, за підсумками перевірки першої вибірки підписів, які здав екс-прем'єр Касьянов, з'ясувалося, що кількість недостовірних і недійсних підписів виборців у них склало 15,57%.

У зв'язку з цим була проведена додаткова перевірка 200 тисяч підписів.

Виявлено також недотримання вимог закону про вибори президента Росії. Зокрема, у документах містяться недостовірні відомості про збирачів підписів, зазначили в ЦВК.

У середу, за словами секретаря ЦВК, був підписаний підсумковий протокол перевірки підписних листів на підтримку висування Касьянова. А в четвер довірені особи Касьянова одержали копію протоколу.

Вибори президента пройдуть у Росії 2 березня цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...