Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вирішила не користуватися українськими попередженнями про ракети

Четвер, 24 січня 2008, 11:19

Держдума в п'ятницю має намір ратифікувати міжурядову угоду Росії й України про продовження терміну експлуатації ракетного комплексу 15П118М, підписане в лютому 2006 року в Москві.

Про це повідомив журналістам у четвер спікер Борис Гризлов, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також звернув увагу на те, що в порядок денний внесено законопроект і про денонсацію угоди між урядом Росії й урядом України про засоби систем попередження про ракетний напад (СПРН) і контроль космічного простору".

Як зазначив Гризлов, Росія має намір відмовитися від використання вузлів і СПРН у Мукачевому і Севастополі, оскільки Україна "допускає низку порушень у даній угоді".

"Тому немає необхідності вкладати додаткові ресурси" у рамках реалізації названої угоди.

Спікер зазначив, що "краще звернути увагу на свої станції такого роду". "Вони в нас є", - додав він.

За словами Гризлова, ці станції можуть здійснювати ті ж функції, що здійснюють станції в Мукачевому і Севастополі.

Крім того, підкреслив Гризлов, є можливість будувати і нові - вони будуть знаходитися на російській території, і це будуть станції нового покоління, що будуть діяти набагато краще.

"Денонсація цієї угоди назріла", - упевнений голова Держдуми.

Що стосується запропонованої до ратифікації міжурядової угоди про продовження терміну експлуатації ракетного комплексу, то Гризлов звернув увагу на те, що пропонується збільшити цей термін з 15 до 25 років.

Діяльність цього комплексу спрямована на підтримку відповідного рівня безпеки.

Як пояснюється в ратифікаційних документах, "визначаються умови і механізми продовження робіт з оцінки технічного стану і продовження терміну експлуатації ракетного комплексу з 15 до 25 років, що дозволить Росії забезпечити підтримку наземного угруповання стратегічних ядерних сил у встановленій готовності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування