Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна і Росія домовилися, як ділити майно Чорноморського флоту

Четвер, 24 січня 2008, 12:00

Росія і Україна погодили питання інвентаризації майна Чорноморського флоту Росії, яке базується на території України.

Про це заявив статс-секретар – заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, повідомляють РИА Новости.

"Вдалося домовитися з низки напрямків, у тому числі по інвентаризації", - сказав він журналістам у четвер у перерві засідання російсько-української підкомісії з Чорноморського флоту і питань його перебування на території України.

Карасін повідомив, що тепер сторони мають зайнятися інвентаризацією майна, що перебуває у віданні Росії.

У свою чергу, заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисєєв також констатував прогрес на переговорах по Чорноморському флоту.

"Я радий констатувати, що є політична воля двох сторін знаходити взаємоприйняті компроміси для врегулювання спірних питань. Ми також знайшли спільне розуміння юридичних аспектів перебування Чорноморського флоту на території України, головне, що ми визначили механізм, як буде проходити інвентаризація майна. Сподіваюся, що цього року нам вдасться продовжити переговори в позитивному руслі", – сказав Єлисєєв.

Відповідаючи на питання, чи збирається Україна підвищувати орендну плату на перебування Чорноморського флоту в Криму, Єлисєєв відзначив:

"У нас іде переговорний процес, і недобре забігати наперед. Є питання, які ми не хочемо вирішувати завчасно".

Говорячи про інцидент, що відбувся з маяком "Марс" 21 січня, коли судові пристави України намагалися вручити повістку про вилучення майна маяка, Єлисєєв зазначив:

"Чим швидше сторони знайдуть компроміси з обговорюваних сьогодні питань, тим менше буде провокацій, пов'язаних з маяками, а також з іншим обладнанням для мореплавання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування