"НУ-НС" має пораду для Яценюка, як обійти Партію регіонів

Четвер, 24 січня 2008, 12:35

Фракція "НУ-НС" пропонуватиме голові Верховної Ради Арсенію Яценюку внести на розгляд парламенту законопроект щодо скасування депутатської недоторканності, незважаючи на те, що він не розглядався профільним комітетом.

Про це заявив член фракції "НУ-НС" Роман Зварич, повідомляє прес-служба блоку.

За його словами, "НУ-НС" ставить питання, щоб у п'ятницю "був попередньо схвалений проект закону про внесення змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності і переходу на інститут обмеженої парламентської недоторканності".

"Крім того, ми будемо наполягати на тому, щоб був розглянутий закон про внесення змін до закону про статус народного депутата в частині скасування всіх передбачених у чинному законі пільг", - додав депутат.

За словами Зварича, "проблема скасування недоторканності полягає в тому, що правовий комітет не зумів зібрати кворум, оскільки Партія регіонів та комуністи бойкотують його засідання".

"Але регламент передбачає, що голова Верховної Ради може внести на розгляд проект про внесення змін до закону, якщо профільний комітет відмовився або не зміг його попередньо розглянути", - зазначив депутат.

"Ми будемо пропонувати голові Верховної Ради скористатися такою можливістю", - додав він.

За словами Зварича, у законі про статус народного депутата буде також врегульовано процедури припинення повноважень депутата у випадку його невходження або виходу із фракції.

"Цей документ уже готовий, він погоджений, зареєстрований за підписами двох керівників фракцій демократичної коаліції, - сказав депутат.

"Крім того, розглянуто уже в одному із профільних комітетів проект закону, внесений президентом, про Кабінет міністрів. Ми будемо наполягати на тому, щоб він був схвалений у першому читанні", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування