Довгий згорнув плакат-війну проти Луценка

Четвер, 24 січня 2008, 12:37

Депутати Київради направлять керівництву України два звернення - щодо ситуації в столиці та інциденту між Юрієм Луценком і Леонідом Чернівецьким.

Перше ініційоване депутатами опозиційних фракцій БЮТ та Блоку Кличка, де вони вимагають негайно провести розслідування діяльності міської влади.

"Уже майже два роки в Києві відбуваються процеси, які ставлять під сумнів існування в Україні правового порядку та принципів невідворотності покарання за вчинені злочини і правопорушення. Продовження такої практики неминуче поставить під сумнів національну безпеку держави та майбутнє її столиці", йдеться в заяві.

"Користуючись безкарністю та корупційними зв’язками, київська міська влада на чолі з Черновецьким дозволила брутальне побиття опозиційних депутатів, організувала небачену роздачу родичам, друзям та державним чиновникам земель київської громади, включаючи зелені зони та історичні території Києва. "Під ніж" потрапили тисячі гектарів землі в Пущі–Водиці, Кончі–Заспі, Феофанії, на Трухановому острові, Гідропарку, в Голосієві та інших зонах
відпочинку киян", - наголошують опозиціонери.

Представники блоку Черновецького ініціювали звернення депутатів Київради до Генпрокуратури, Ради, Кабміну й президента щодо побиття мера. У зверненні вони закликають Луценка самостійно написати заяву про відставку.

Депутати, що підписали звернення, вважають вчинок Луценка варварським і небезпечним прецедентом, що може спровокувати прояв насильства з боку міліції стосовно громадян.

Крім того, депутати вважають, що Луценко заподіяв шкоду міжнародному іміджу країни, повідомляють Українські новини.

Разом з тим заступник мера Києва, секретар Київської міської ради Олесь Довгий доручив секретаріату Київради зняти плакати, розміщені в сесійній залі, у тому числі на президії, із закликом відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це Довгий сказав на сесії Київради й оголосив перерву на 15 хвилин.

Він аргументував це доручення тим, що в президії перебувають журналісти, запрошені представники правоохоронних органів і інші посадові особи, запрошені на сесію Київради.

На його думку, плакати є некоректними стосовно цих людей і не висловлюють їх точку зору.
Як відомо, у сесійній залі розміщені 5 плакатів з написами "Геть міністра-хулігана!", "Луценко, не ганьби український уряд!", "Закон один для всіх", "Кияни вимагають відставки Луценка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...