Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський депутат купив завод у Донецьку

Четвер, 24 січня 2008, 13:14

Російський депутат Вадим Варшавський придбав український металургійний холдинг ISTIL.

Експерти оцінюють угоду в $500-700 млн, пишуть російські "Ведомости".

Компанія Berycan, що представляє інтереси приналежної Варшавському інвесткомпанії "Мірінвест" і міжнародного трейдера Stemcor, підписала договір про придбання 100% акцій ISTIL Group, розповів гендиректор "Мірінвеста" Василь Сторожук.

Депутат Держдуми Варшавський займається винним бізнесом, роздрібною торгівлею, серед його активів є і металургійний холдинг "Естар". Але придбання ISTIL, за словами Сторожука, окремий бізнес, "Естар" до цієї угоди стосунку не має.

Фінансові показники ISTIL не розкриваються. За даними Hoover's, річний виторг виробничих підприємств ISTIL Group складає $401,7 млн (85% припадає на металургійний міні-завод "ІСТІЛ (Україна)").

За словами Сторожука, металургійний міні-завод у Донецьку (колишній Донецький металургійний завод) оснащений сучасним електрометалургійним устаткуванням, крім сортового прокату випускає спецсталь. У модернізацію підприємства колишні акціонери вклали $100 млн, говориться на сайті "ІСТІЛ".

Також у ISTIL входить завод з виробництва сортового прокату в англійському місті Квінборо, завод з виробництва арматури в США потужністю 220 000 т. на рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування