Тимошенко просить розповідати, якщо хтось вимагає хабар

Четвер, 24 січня 2008, 13:45

Кабінет міністрів започатковує систему багатоканального зв’язку з підприємцями на предмет виявлення фактів корупції.

Про це сказала прем’єр Юлія Тимошенко, на початку зустрічі з вітчизняними і іноземними інвесторами.

"Буквально через кілька днів ми започатковуємо багатоканальну систему комунікації з усіма підприємцями країни, де вони нам будуть або в електронному режимі, або телефонному, або листуванням давати чітку інформацію, де вони платять хабар", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що відповідна інформація може бути надана в анонімному режимі. Вони можуть не називати своє прізвище і навіть прізвище того, кому вони дають хабар.

"Нас зараз не цікавлять персональні розборки, а ми хочемо зрозуміти концептуально, де влада має повноваження. В багатьох випадках вони зайві, за які підприємці мусять платити зайвий хабар", - сказала вона.

Тимошенко також додала, що уряд зробить все, щоб мінімізувати хабарництво "оскільки сказати, що його буде подолано повністю – це занадто висока амбіція".

Тимошенко додала, що таким чином уряд зокрема планує зменшити кількість зайвих регуляторних функцій, як то видача свідоцтв, довідок, дозволів і таке інше.

"Ми будемо скасовувати саму функцію цього (зайвого) чиновника і саме його право видавати зайві дозволи, довідки, узгодження і сертифікації", - зазначила Тимошенко.

Водночас вона наголосила, що для ефективності даного нововведення потрібен двосторонній шлях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...