Прем’єрка знайшла спосіб поліпшити "клімат"

Четвер, 24 січня 2008, 14:19

Однією з найважливіших передумов для поліпшення інвестиційного клімату України є реформування вітчизняної системи правосуддя.

Таку думку висловила під час зустрічі з інвесторами прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Ми багато годин працювали з міністерством юстиції для того, щоб з’ясувати, що може зробити нашу систему правосуддя доступною і не корумпованою. І, ви знаєте, можу вас здивувати, але це можливо", - заявила вона.

За словами Тимошенко, першим кроком на шляху до реформування має стати доступність до системи правосуддя.

"Ми говоримо про те, що можна перейти на єдиний суд зі спеціалізацією по різних напрямках, і можна перейти на трьохланкову систему судоустрою для того, щоб спростити процедури", - зазначила прем’єр.

На думку Тимошенко, голова суду не повинен призначатися адміністративно, він має бути призначений або внаслідок ротації, або колегією суддів.

Крім того, за її словами, уряд пропонує автоматизовану систему розподілу справ між суддями для того, щоб голова суду "власноруч не розписував справи по підлеглих".

"Окреме питання – це питання відповідальності суддів", - зазначила Тимошенко.

"Ми мусимо відділити кваліфікаційні комісії від дисциплінарних, дисциплінарні комісії сформувати за методом незалежності від будь-якої гілки влади, і надати дисциплінарній комісії повноваження, щоб вона мала можливість застосовувати всі стягнення до суддів за порушення", - наголосила прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News