Мороз натякнув "клонам" на безперспективність і "передав пас" Ющенку

Четвер, 24 січня 2008, 16:13

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз ще не готує свого політичного спадкоємця.

Такий висновок можна зробити з його заяв, зроблених у ході Інтернет-конференції на порталі "Ліга" у четвер.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи вважає він, що пік його політичної кар'єри пройшов, і чи не час йому готувати спадкоємця, Мороз сказав: "Підходьте, розглянемо і вашу кандидатуру. У політиці легко давати поради зі сторони. Про піки поговоримо окремо".

Водночас, лідер СПУ повідомив, що зараз здійснює кроки для повернення у велику політику. "Цим і займаємося", - сказав Мороз.

Тим часом, у ході Інтернет-конференції Мороз також звинуватив вертикаль президентської влади в руйнуванні Соцпартії на регіональному рівні.

Відповідаючи на запитання про можливі чистки й про перебіжчиків у лавах СПУ, лідер соціалістів зазначив, що наявність у партії перебіжчиків треба співвідносити з часом функціонування партії – 17 роками.

"Що цікаво, нікому з них нічого створити не вдалося, а деякі, розуміючи безперспективність свого задуму, рекомендують своїм прихильникам повернутися в Соціалістичну партію", - сказав він.

Більшість перебіжчиків, які створювали свої партії, за словами лідера соціалістів, клони СПУ, "створені за допомогою президентської влади і тоді, і тепер".

"Проводиться перереєстрація партії, пристосуванців позбуваємося", - запевнив Мороз.

Як відомо, на дострокових парламентських виборах 30 вересня минулого року Соціалістична партія не подолала 3%-ний бар'єр і не пройшла у Верховну Раду 6 скликання.

У листопаді минулого року на з'їзді СПУ відбулося голосування щодо обрання лідера цієї політичної сили.

Перед голосуванням Мороз заявив, що може назвати як мінімум шість гідних кандидатів на посаду голови Соцпартії – Олексій Малиновський, Михайло Мельничук, Валентина Семенюк, Микола Садовий, Станіслав Ніколаєнко і Василь Цушко.

Однак з'їзд СПУ тоді знову обрав головою Соціалістичної партії України Мороза.

Ліга,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News