Рудьковський обурився на відомство Луценка, бо сам доплачував

Четвер, 24 січня 2008, 16:35

Екс-міністр транспорту Микола Рудьковський категорично обурений заявою МВС України.

Про це він заявив у відповідь на заяву МВС про нецільове використання державних коштів на поїздку делегації міністерства транспорту до Токіо.

"Поїздка делегації Мінтрансзв’язку до м.Токіо відбувалась відповідно до доручення Кабінету Міністрів України, узгодженого з МЗС на офіційне запрошення японської сторони", - йдеться в заяві Рудьковського, поширеній прес-службою СПУ.

За його словами, метою візиту, зокрема, було "проведення ряду перемовин щодо будівництва терміналу в МА "Бориспіль", будівництва мосту в м.Миколаїв, будівництва швидкісної залізничної гілки з аеропорту Бориспіль до м.Київ та співпраці в портовій галузі. Одне з основоположних питань візиту - новий термінал в Борисполі, не вирішувалося роками".

У рамках візиту, зокрема, відбулися зустрічі делегації з керівництвом транспортних корпорацій "Ніссін", "ІТОЧУ", "Міцубісі", "Сумітомо", "Ісікавадзіма Харіма Хеві Індастріз", виконавчим віце-президентом Східно-Японської Залізничної Компанії, що експлуатує швидкісні потяги "Сінкансен" та з старшим виконавчим директором Японського банку міжнародного співробітництва (ЯБМС) Хіросі Саіто, який фінансує проект терміналу в Борисполі, повідомив Рудьковський.

"Роками всі відрядження фінансувались з позабюджетних коштів або не фінансувались взагалі.
Нерідко я платив за перельоти чи готель з особистих коштів і, повірте, жодного разу не просив компенсувати витрати, навіть якщо це був чартер. До речі, в Мінтрансі де-юре немає і жодної службової машини, я їздив на особистій", - заявив Рудьковський.

"Усі посадові особи повинні нести відповідальність за прийняти ними рішення та вчинені дії, але це стосується і правоохоронців", - додав екс-міністр.

"Я вважаю, не личить правоохоронцям поширювати відверто недостовірну інформацію, як, наприклад про якийсь чартерний рейс до Брюсселю за 98 тис. доларів, на якому мене точно не було, або признаватись в тому, що не можуть знайти жодного підтвердження зустрічам цілої делегації Міністерства за участі представників посольства. Відділити політику від роботи правоохоронних органів так само важливо, як і бізнес від влади, - зазначає Рудьковський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...