Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Огризка заспокоюють, що ПДЧ - це не радикальний варіант

Четвер, 24 січня 2008, 17:08

У Міністерстві закордонних справ вважають, що приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) є логічним переходом від одного етапу співробітництва з НАТО до іншого і ніяких радикальних змін за собою не спричинить.

"Перехід до етапу ПДЧ не є якоюсь радикальною зміною, що чекає, можливо, українське суспільство, а є лише логічним переходом від одних рамок співробітництва до дещо інших рамок співробітництва", - заявив заступник директора департаменту НАТО МЗС України Віктор Недопас.

"Більше ніяких радикальних змін, про які сьогодні багато хто говорять, не буде", - заявив він.

Недопас відзначив, що єдиною істотною зміною, що відбудеться після переходу до ПДЧ, є те, що "Україна ставить перед собою більш амбіційні задачі, уряд України більш чітко планує і координує конкретні задачі, які необхідно зробити, для досягнення прогресу в тих або інших реформах, а також більш чітко контролює їхнє виконання".

"Таким чином, та робота, що уже ведеться по реформуванню всіх сфер і суспільного, і громадянського суспільства в Україні, переходить на етап більшої відповідальності і більш чіткого планування - нічого більше", - підкреслив Недопас.

Відповідаючи на питання про те, "якими "адекватними" заходами з боку Росії" може загрожувати приєднання до ПДЧ України, Недопас підкреслив:

"Якщо Російська Федерація або окремі політики РФ говорять, що Росія буде вживати заходів - адекватних до чого? Якщо російська сторона вважає, що майбутнє членство України в НАТО створює загрозу для Росії, давайте ми будемо ці загрози розглядати і пробувати цю стурбованість знімати". "При цьому потрібно знати конкретно - чим це загрожує Росії", - додав він.

"І Росія, і Україна жодним чином не зацікавлені в якомусь нагнітанні відносин між собою. Ні Україна, ні Росія (і ви не знайдете ніде, що Росія) не вважає, що Україна може піти війною на Росію", - додав Недопас.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування