Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюка попросять включити у п’ятничне "меню" Ради найдорожче

Четвер, 24 січня 2008, 17:11

Фракція НУ-НС наполягає на розгляді у Верховній Раді в п’ятницю проекту змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це журналістам заявив Роман Зварич після погоджувальної ради у четвер.

Він зазначив, що відповідний законопроект не пройшов розгляду у профільному комітеті і згідно з регламентом не може бути розглянутий.

Разом з тим, за словами Зварича, це не стосується змін до Конституції, оскільки Верховна Рада не ухвалює його в цілому або в першому читанні, а лише попередньо схвалює для того, щоб ухвалити остаточне рішення на наступній сесії 300 голосами.

"Враховуючи цей факт, у регламенті передбачено, що в разі, якщо профільний комітет не розглянув відповідний законопроект, голова Верховної Ради може за власною ініціативою внести на розгляд сесійної зали відповідний проект", - сказав Зварич.

"Тільки що на погоджувальній раді ми попросили, щоб голова Верховної Ради скористався цим своїм правом", - додав він.

Крім того, за словами Зварича, на засіданні у п’ятницю НУ-НС пропонує розглянути об’єднаний законопроект щодо змін до закону про статус народного депутата, де передбачається скасування пільг та зменшення депутатської зарплати, а також "розтлумачується поняття виходу або невходження до складу фракції (імперативний мандат)".

Також, за його словами, буде розглянуто закон про Кабмін та зміни до закону про державні адміністрації та місцеве самоврядування.

Зварич нагадав, що всі ці документи внесені президентом до Верховної Ради як невідкладні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування