Вкладників Ощадбанку просять не розслаблятися

Четвер, 24 січня 2008, 19:05

Міністерство житлово-комунального господарства закликає вкладників колишнього Ощадбанку СРСР вчасно оплачувати поточні житлово-комунальні послуги.

Про це повідомила Українським новинам прес-служба міністерства.

Прес-служба повідомляє, що в МінЖКГ надходять запити від громадян про можливість погашення ними заборгованості за житлокомунпослуги за рахунок компенсації за знеціненими вкладами в Ощадбанку СРСР.

У зв'язку з цим МінЖКГ вважає за необхідне роз'яснити, що відповідно до постанови Кабміну від 9 січня "Про виплату в 2008 році громадянам України компенсації втрат від знецінених грошових заощаджень", компенсаційні виплати проводяться власникам заощаджень шляхом зарахування коштів за їхнім бажанням на поточний рахунок або депозит в установах Ощадбанк.

Міністерство підкреслює, що інші виплати або компенсації оплати комунальних послуг цією постановою не передбачені.

"Розрахунки за комунальні послуги громадянами України повинні здійснюватися вчасно й у повному обсязі й не накопичувати борги відповідно до чинного законодавства", - сказано в повідомленні.

Міністерство просить керівників місцевих держадміністрацій і органів місцевого самоврядування розмістити в місцевих ЗМІ роз'яснення про виконання громадянами їхніх зобов'язань з оплати комунальних послуг.

Як відомо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про намір її Кабміну в 2008 році виділити 20 млрд. гривень на компенсацію колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР.

При цьому 6 млрд. гривень планується виділити грошима, а частину коштів компенсувати шляхом заліку їх у рахунок оплати товарів і послуг.

Кабмін 9 січня затвердив порядок виплати компенсацій колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР грошима.

Тимошенко пообіцяла, що Кабмін затвердить механізм оплати товарів і послуг у рахунок погашення вкладів в Ощадбанку СРСР до 10 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування