Ющенко зробить із приватизації шоу. У Лондоні, Москві, Нью-Йорку

Четвер, 24 січня 2008, 20:38

Президент Віктор Ющенко висловлюється за необхідність формування незалежної структури, що буде займатися об'єктами, виставленими на приватизацію.

Про це Ющенко заявив на прес-конференції в четвер у Давосі (Швейцарія).

Коли мова йде про "той масив об'єктів, що так масово пропонується для приватизації, я б не хотів, щоб складалося враження, що мова йде про розпродаж України, щоб не складалося враження, що можна швидко й оптом вирішувати такі питання великої приватизації", відзначив президент.

"По кожному з цих об'єктів ми повинні сформувати структуру, бажано незалежну, котра буде займатися пакетом приватизації, розігрівати відповідний ринок, презентувати цей проект на відповідних ділових сесіях, шоу в Лондоні, Москві, Нью-Йорку ", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що потрібно зробити все, щоб підготувати ринок і не потрапити в ситуацію, коли на ринку України продавців більше, ніж міжнародних покупців.

"Нам не треба формувати концепцію української приватизації на тлі політичного або соціального популізму", - підкреслив президент.

За його словами, об'єкти, що виставляються на приватизацію - це національні активи, "на які не одне покоління українців витратило свій час, свою працю і дуже часто і своє життя".

"Це багатство нації. Ми повинні з ним обходитися дбайливо, ретельно й економічно вигідно", - сказав Ющенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування