Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вірить, що час помирить його з Росією

П'ятниця, 25 січня 2008, 09:45

Президент Віктор Ющенко впевнений, що Україна знову йде належним шляхом.

Про це він сказав в інтерв'ю Financial Times, текст якого в п'ятницю наводить Инопресса.ру.

"Влада України вперше опинилася в ситуації, коли і президент, і прем'єр, і спікер парламенту відкрито пропонують прозахідний шлях і євроатлантичне співробітництво", – заявив Ющенко.

"Думаю, що сьогодні влада згуртована", - додав він.

Президент користується консенсусом, щоб форсувати діяльність на декількох фронтах, зазначає видання.

Він закликав західні держави підтримати заявку Києва на приєднання до процесу по вступу в НАТО – це крок до прийому до альянсу. Ющенко також сподівається, що в лютому Україну приймуть у Світову організацію торгівлі. Після цього Ющенко хоче прискорити переговори з ЄС щодо приєднання до його асоційованої зони вільної торгівлі. Ющенко не приховує свого прагнення в остаточному підсумку вступити в ЄС.

Згодом, думає він, "Європа задасться питанням: чому Україна не член Євросоюзу?", зазначає газета.

Говорячи про реакцію Росії на бажання України приєднатися до плану дій щодо членства в НАТО, Ющенко спростовує тезу Москви про те, що відносини з НАТО є "альтернативою добросусідським відносинам з Росією".

"Добросусідський діалог крок за кроком сформує розуміння, що для Росії, особливо для міністерства закордонних справ Росії, необхідно прийняти цей крок", - вважає Ющенко.

Видання зазначає, що президент "вірить у силу часу".

"Час, говорить він, допоміг Україні відкинути радянське минуле і стати більш демократичною і єдиною. Він думає, що час допоможе і Росії прийняти нову геополітичну позицію Києва, – так, як Росія згодом прийняла членство в НАТО східноєвропейських держав, що колись входили у Варшавський договір", - зазначає видання.

"Але зміни, що відбуваються з часом, не завжди рухаються в одну сторону – і Росія в даний момент, очевидно, скоріше бажає перевести стрілки годинника назад", - резюмує автор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування